MigratieRoute Tetterode

 

7 & 8 juli 2018

 

Tetterode is een rijksmonument en woonwerkpand in Amsterdam met een lange traditie in ondersteuning van ongeDOCUMENTeerde vluchtelingen. Op 7 & 8 juli 2018 volgen bezoekers een migratieroute dwars door het pand.

______________________________________________________>>>

Een route langs (wan)hoop, vluchten, onderduiken, wachten, strijd en heimwee, maar vooral langs talenten, ambitie en doorzettingsvermogen. Installaties, tentoonstellingen, documentaires, debat, workshops, muziek, eten en ontmoeting maken publiek deelgenoot van de drijfveren van vluchtelingen/migranten.

_______________________________________________________>>>

De rode draad van MigratieRoute Tetterode (MRT) vormen de coöperatie en interactie tussen diverse stadsbewoners: kunstenaars, ambachtslieden en inwoners van woonwerkgebouw Tetterode, vluchtelingen & migranten, wetenschappers en docu-makers. Vanaf half juni a.s. zal kunstenaar Oumar Mbengue Atakosso in de workshop ‘Load & Unloading’ co-creaties vanuit diverse disciplines begeleiden, die op 7 & 8 juli geëxposeerd worden.

_______________________________________________________>>>

Publiek wordt langs de migratieroute geleid en onderschept door reisagenten van ‘In Limbo Agency’, die de rol van smokkelaar, grensbewaker, vluchteling of ambtenaar op zich nemen. Dit artistieke team van vluchtelingen heeft zelf ervaring met migratieroutes.

_______________________________________________________>>>

Tijdens deze route wordt men geconfronteerd met kunstinstallaties en performances die diverse aspecten van het migratiedebat belichten. Naast de artistieke interpretatie vanuit de workshop ‘Load & Unloading’, is werk te aanschouwen van Esther Polak & Ivar van Bekkum en van Simon Wald-Lasowski met beelden uit Lampedusa en Noord-Afrika.

_______________________________________________________>>>

Debat en discussie met sprekers als Emmanuel Mbolela, Congolees vluchteling en schrijver, Orçun Ulusoy, mensenrechtenadvocaat uit Turkije, en Richard Djimeli, filmmaker en vluchteling uit Cameroun, dagen het publiek uit om duurzame toekomstbeelden rond migratie te formuleren.

_______________________________________________________>>>

Documentaires en films tonen achtergronden en verhalen van vluchtelingen & migranten in landen van herkomst, transit en aankomst. Sana Sbouai, Tunesisch journaliste, houdt een presentatie over de stemmen van migranten, vergaard in 6 landen van het Afrikaans continent.

_______________________________________________________>>>

Rederij Lampedusa vaart bezoekers van MRT op 7 & 8 juli door de wateren van Oud-West met haar boot en storytellers.

Meer informatie

Voor updates, contact en aanmelden info-maillijst, mail naar: migratieroute@gmail.com

info & beeldmateriaal:

http://www.allincluded.nl/posts/migratieroute-tetterode/

Stuur deze flyer gerust door aan je netwerkcontacten!

 

MRT wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van AFK, VSB-fonds, Stichting Haëlla, Stadsdeel West, Regiegroep Oud-West en Vereniging Ruimschoots.