Blok op de Geen Mens is Illegaal demonstratie

Hand in Hand! Geen Kind aan de Kant!
Kindvriendelijk blok op demonstratie ‘Geen Mens is Illegaal’, 3 november 2018 in Den Haag

Keer op keer proberen de Nederlandse autoriteiten vluchtelingkinderen het land uit te zetten. Keer op keer komt daartegen protest, van de kinderen zelf en van solidaire mensen. Soms zetten de autoriteiten de deportatie door. Soms lukt het om deportatie op het laatste moment te voorkomen. Zo konden Lili en Howick gelukkig op het nippertje blijven. Heel veel anderen waren niet zo gelukkig.

De solidariteit richt zich vaak op afzonderlijke kinderen en gezinnen. We bestrijden de ene dreigende deportatie na de andere. Dat is nodig. Maar we dienen verder te gaan, we wijzen alle deportaties af, in het bijzonder deportatie van kinderen. Het hele idee dat je, of all people, kinderen en hun ouders gaat uitzetten – vaak kinderen die hier al vele jaren wonen, soms naar een land dat ze niet kennen en waarvan ze de taal niet spreken… dat hele idee is verwerpelijk. Deportatie en de dreiging van deportatie dient te stoppen. Helemaal. Ook de behandeling van vluchtelinggezinnen, die feitelijk opgesloten zitten in buitengewoon treurige centra, gezinslocaties geheten, is een schande. Ook dat dient te veranderen. Deze mensen horen te kunnen wonen waar zij dat willen, net als iedereen. Zij verdienen daarbij ondersteuning en solidariteit. Zoals alle andere mensen.

Daarom organiseren we binnen de demonstratie ‘Geen Mens Is Illegaal’ een blok onder het motto: ‘Geen Kind aan de kant!. Alle deportaties van vluchtelingen zijn verwerpelijk. Maar de deportatie van extra kwetsbare mensen – kinderen, gezinnen – is het waard om met extra nadruk onder de aandacht gebracht te worden.

Vind jij dat ook? Loop dan met ons mee in het blok: Hand in Hand! Geen kind aan de Kant! Laten we er een levendige boel van maken, met spreekkoren, muziek en heel veel mensen, oud en jong. Kom dan ook op 3 november om 15.00 uur naar het Rabbijn Maarsenplein in Den haag en sluit je aan bij ons blok!

Dit blok wordt onderdeel van de demonstratie: Geen Mens Is Illegaal! Eg met Fort Europa – bewegingsvrijheid voor iedereen” die wordt georganiseerd door AFA Nederland. Zie afanederland.org en https://www.facebook.com/events/469699970200309/

Geen Kind aan de Kant