Arrestatie fam. Grigorjan

Op 16-01-2019 kregen wij bericht dat de familie Grigorjan is opgepakt uit de gezinslocatie in Emmen. Zij worden op 21 januari uitgezet naar Armenië.

Het gezin woont nu al 9 jaar in Nederland. De kinderen Grigorjan zijn hier geboren en opgegroeid. Eerder woonden zij in Den Helder voor de sluiting van de gezinslocatie aldaar. Nu woonden ze in Emmen waar het oudste meisje naar Basisschool Het Anker ging. Maar op 16 januari deed de rechter de laatste uitspraak welke vrijwel altijd een voor het gezin negatief besluit betreft. Zo bleek uit nieuw onderzoek dat de Raad van State te vaak in het voordeel van de IND besluit.

Snelheid…

Vaak horen we hoe moeilijk het is om snel in te grijpen, om de asielprocedure te versnellen etc. De IND heeft weken de tijd nodig om zich voor te bereiden op een rechtszaak, vraagt vaak uitstel aan als die rechtszaak er dan een maal is, of neemt enkele maanden om een nieuwe beslissing te nemen na uitspraak van de rechter. Maar blijkbaar kan het opeens wel snel op het moment dat het gaat om uitzettingen. Nog dezelfde dag dat de rechter uitspraak heeft gedaan, wordt de familie Grigorjan van hun bed gelicht. Hoppa, meteen door naar Kamp Zeist. Vliegtuig staat geboekt voor 5 dagen later.

Ze hebben een naam…

Laten we niet vergeten dat het hier gaat om kinderen. Kinderen met een naam, een gezicht, een leven. In dit geval gaat het om Shushan (8 jaar), Vrej (5 jaar) en Jemma (3 jaar). En ook zij houden ervan om kerst te vieren:

Weer een onterechte uitzetting. Wanneer houdt het op? Wanneer gaat Nederland de kinderrechten handhaven? Wanneer dat ook is, het is te laat voor de familie Grigorjan.

2 thoughts on “Arrestatie fam. Grigorjan

  1. Afschuwelijk als zij daadwerkelijk worden uitgezet door de IND. Hoe kan een rechter een beslissing nemen om Hollandse kinderen uit hun land uit te zetten . De hele rechtsspraak deugt niet. Ik hoop dat groenlinks de uitzetting vandaag nog kan tegenhouden . Ik voel mij zo machteloos en verdrietig. De uitzettingen van gewortelde kinderen gaat maar door. Omdat de IND de macht heeft en de rechters gaan met hun mee zonder naar de situatie te kijken. Hoe oneerlijk tegenover de kinderen ..criminelen misdadigers en vluchtelingen die misbruik maken van onze sociale voorzieningen worden door de IND en de rechter niet uitgezet. Zeer onrechtvaardig. Ik hoop dat CDA d66 en ChristenUnie nu een halt gaan roepen tegen uitzettingen van gewortelde kinderen. Ik wens de prachtige kinderen en hun ouders veel sterkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *