Verhaal van David

Een verhaal van Ciska de Lange, zij is de maatschappelijk werkerster op de prof. Leo Kannerschool voor jongeren met autisme. Zij vertelt over haar leerling David. In het filmpje vertelt hij zelf. Dit is het verhaal van David.

Meer dan 9 jaar in Nederland

Meer dan 9 jaar in Nederland, waarvan ruim 8 jaar met zijn vieren op een kamertje.
Dat is het verhaal van onze twaalfjarige leerling David, die onderwijs volgt op een school voor jongeren met autisme. Vanuit zijn autisme hangt David aan duidelijkheid en structuur en sluit hij zichzelf op in de wc om rust te vinden binnen de hectiek van zijn leven van alle dag. Een leven van angst, waarin zijn schoolgang zijn houvast is.
Meermaals per week wordt het AZC waar hij woont hermetisch afgesloten en worden gezinnen opgepakt, geboeid en in een geblindeerd busje afgevoerd naar uitzetcentra, wat in de praktijk detentie betekent.
In het land van herkomst wacht dit gezin, zonder in het bezit te zijn van paspoorten, een helse toekomst. David en zijn broertje, die hier is geboren, spreken na een leven in Nederland de taal van hun ouders niet; zij hebben zich altijd gericht op het Nederlands. David, die zich hier weet te ontwikkelen en te ontplooien, zal daar weggestopt worden in een instelling waar geen mens zou mogen wonen.
Er zijn voor hem en zijn gezin bijna geen uitwegen meer.

David vertelt

Via deze link kom je bij het filmpje met het verhaal van David waarin hij zelf vertelt.

David is 12 jaar en hij heeft autisme.