BNN #BOOS

Op 1 november is de nieuwe BBN #BOOS in de première gegaan. In de documentaire komen Nemr, Dennis, Maksim, Arina en Kingsley aan het woord over hun leven in Nederland. Het programma van Tim Hofman heeft veel losgemaakt in Nederland. De documentaire is hier te bekijken. Op verzoek van BNN hebben wij tevens meegeholpen om kinderen te werven voor dit project, want het project is nog veel groter dan alleen deze documentaire. Leer meer!

Burgerinitiatief

Tim Hofman en BNN #BOOS zijn een burgerinitiatief gestart om het Kinderpardon te verruimen, omdat het op dit moment onmenselijk is wat er gebeurd. Er zijn 40.000 handtekeningen nodig om een burgerinitiatief in te dienen bij de Tweede Kamer. De petitie is in 24 uur al 50.000 keer ondertekend. Teken de petitie en laat zien dat een onvoorwaardelijk Kinderpardon nodig is! Het Kinderpardon is op dit moment veel te streng waardoor er kinderen worden uitgezet die al meer dan 5 jaar in Nederland wonen. Meer daarover lees je hier.

Maar er is een probleem: naast de inhumane reacties van Kamerleden in de documentaire, wordt het burgerinitiatief mogelijk niet eens besproken in de Tweede Kamer. Hoe denkt de Tweede Kamer de mensen in Nederland nog te vertegenwoordigen?

400 kinderen?

In de media, en ook bij BNN, wordt vaak gesproken over “de 400 kinderen die in Nederland geworteld zijn”. Dat aantal wisselt nog wel eens, omdat er kinderen bij komen en kinderen uitgezet worden. Maar er zijn ongeveer 400 kinderen op dit moment die langer dan 5 jaar in Nederland zijn. Maar het gaat om nog veel meer dan 400 kinderen die in gezinslocaties wonen en onmenselijk worden behandeld. Nederland stuurt op grote schaal kinderen naar landen die zij nauwelijks kennen of waar zij onveilig zijn. Er zijn in Nederland nu 6 gezinslocaties waar kinderen en hun ouders tot hun meerderjarigheid in sobere omstandigheden leven. Voor ons zijn het dus veel meer dan 400 kinderen die geholpen dienen te worden, omdat het gaat om hun veiligheid en ontwikkeling.

Niet alleen Nemr, Dennis, Maksim, Arina en Kingsley

Maar natuurlijk wonen niet alleen deze kinderen in inhumane omstandigheden. Niet alleen de kinderrechten van deze vijf kinderen worden geschonden. Er zijn minimaal 400 kinderen in Nederland die langer dan 5 jaar in Nederland zijn, maar toch nog “uitzetbaar” zijn volgens de Nederlandse overheid. BNN #BOOS maakt daarom elke dag in november een filmpje met kinderen die in gezinslocaties wonen. Deze zijn te bekijken op hun website eige-land.nl  op instagram is er tevens een initiatief gestart waarin de kinderen om wie het gaat zich persoonlijk uitspreken voor een ruimer, beter kinderpardon.