Forum tegen grenzen

Samen tegen uitsluiting

Migratiestrijd is een belangrijk onderwerp in deze almaar extremer wordende samenleving. Racisme en xenofobie voeren de boventoon en migranten worden systematisch uitgesloten. In Nederland zijn er veel groepen die zich op hun eigen manier inzetten voor migranten en hun belangen. Vanuit het idee dat iedereen vrijheid van beweging heeft en dat nationale grenzen alleen maar de mogelijkheid bieden mensen te onderdrukken voeren verschillende groepen actie tegen beleid dat mensen onderdrukt, uitsluit en vermoordt. Al deze actiegroepen doen dat op hun eigen manier; gericht op de achterliggende processen van de wapenmarkt, of juist op de uitwassen daarvan, met demonstraties, media campagnes en meer directe actie.
 
Om al deze verschillende groepen een podium te bieden organiseren we tijdens de Pinksterlanddagen een lezing en forum tegen grenzen. Een forum waar geen winst gemaakt wordt op het uitbuiten en uitsluiten van een kwetsbare groep mensen, maar een markt waar we ons organiseren tegen exact die manier van doen. We starten met een korte uitleg van de situatie in Nederland. Daarna kan iedereen terecht bij de verschillende tafeltjes van de collectieven die aanwezig zijn.
 

Wie doen mee

Vooralsnog doen mee:
  • InEUmanity
  • Stop the War on Migrants
  • Stand up for Afghans
  • Geen Kind aan de Kant
 

Over de Pinksterlanddagen

Een anarchistisch festival dat jaarlijks plaatsvindt op het kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning in Appelscha tijdens het Pinksterweekend. Het is een bijeenkomst voor anarchisten en iedereen die zich door het anarchisme laat inspireren. Het hele weekend zit barstensvol met workshops, lezingen en discussies over anarchisme en de sociale strijd. Er is ook een speciaal programma voor kinderen en in de avond zal er een cultureel programma plaats vinden. Het is een festival wat al ruim 80 jaar word georganiseerd en is voor veel anarchisten een plek om samen te komen. Niet achterblijven? Houd dan het weekend van 19 en 20 mei alvast vrij!
De Pinksterlanddagen is op donatie. Iedereen die wil kan komen kamperen op de camping en naar de lezingen gaan. Er zijn drie maaltijden per dag, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen eten mee te nemen.
Voor meer informatie over het gehele programma zie https://www.facebook.com/Pinksterlanddagen-259880814550287/